Update oktober 2022

1. Update Leefbuurt en participatie

Inmiddels ging het ontwerpteam dat het masterplan voor de dorpskern zal opmaken aan de slag. Hun eerste actie was een participatiemoment om de visie vorm te geven vanuit de inwoners. Zo gingen op 11 oktober meer dan vijftig Ottenburgenaren in op de uitnodiging om daarover in gesprek te gaan in de Sint-Niklaaskerk. Ze debatteerden in groepjes over thema’s als wonen en energie, mobiliteit, activiteiten, vergroening en dorpskarakter.

Benieuwd naar de stellingen die aan bod kwamen? Je vindt ze hieronder terug én je kan er je gedacht nog over kwijt tot eind november: via het webformulier of op papier in de Ottopia-brievenbus vlakbij de pakjesautomaat in het centrum.

Leefbuurt Ottenburg: geef je gedacht | Lokaal bestuur Huldenberg

 

2. Saamo

Voor het thema wonen vonden we voor onze Leefbuurt in SAAMO Vlaams-Brabant een waardevolle partner.  

SAAMO vzw in een notendop: Wij ondersteunen lokale besturen en organisaties met het oog op innovatieve projecten betaalbaar en duurzaam wonen als deel van het antwoord op de crisis op de energie- en woonmarkt. SAAMO zet opbouwwerkers in op verschillende locaties in Vlaams-Brabant om onderzoek te doen naar de woonsituatie en de woonwens van bewoners, naar de mogelijke oplossingen in kleine gemeenten in de dure streek rond Brussel en Leuven. In Ottenburg kom je zo Ann, Silke en Isolde tegen. Meer weten over SAAMO? : www.saamo.be/ vlaams-brabant

3. Algemene Vergadering 14 november 2022

De volgende algemene vergadering van de Dorpsraad vindt plaats op 14 november om 20.00 uur in zaal De Linde. Op de agenda staan Leefbuurt en participatie, project tuin De Linde, feestelijkheden en varia. Aarzel niet om te bespreken punten door te geven!

4. Volgende participatie- en doemomenten

- Op 20 november organiseert Ottopia i.s.m. de Chiro een doemoment in de dorpstuin. Snel meer info daarover. 

- Begin 2023 volgen nog participatiemomenten van het ontwerpteam. 

Blijf je graag op de hoogte van dat alles? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Leefbuurt Ottenburg - een update

 

Het is zover: het ontwerpbureau dat het masterplan voor de dorpskern zal opmaken, is aangesteld.

De Vlaamse Bouwmeester en zijn experten, afgevaardigden van de dorpsraad, van alle partijen uit de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen waren betrokken in een procedure van openbare aanbesteding. Samen kozen we uit dertien kandidaten eerst vier en uit die vier de béste.

De keuze viel op een team dat bestaat uit 1010au, Transport & Mobility Leuven, Creo en Plant & Houtgoed. Samen met de inwoners van Ottenburg en het gemeentebestuur zullen zij tegen volgende zomer een masterplan opmaken voor de dorpskern van Ottenburg. We gaan over twee weken al aan de slag. We beginnen zo snel mogelijk met enkele quick wins. En wat niet kon tijdens de procedure van openbare aanbesteding krijgt nu eindelijk prioriteit: het participatietraject wordt opgestart en iedereen wordt betrokken. Verdere info volgt.

Om optimale afstemming voor de inrichting van de dorpstuin mogelijk te maken, wordt het eerstvolgend denk- en doemoment van 3 september uitgesteld naar latere datum. Een beetje uitstel en zeker geen afstel.

Wij kijken er alvast naar uit om na een deugddoende zomer ons dorp van de toekomst verder vorm te geven.

Eerst nog even tijd voor feest tijdens Otspot en de mosselkermis op 6 en 7 augustus. Graag tot dan!

 

Jaarprogramma Ottopia

 

 

Projectsubsidies "Ottopia: van tuin in het dorp naar tuin van het dorp"

Met de Ottenburgse feesten nam ons projectjaar "Ottopia: van tuin in het dorp naar tuin van het dorp" een bruisende start. We delen dan ook met heel veel plezier het nieuws dat dorpsraad Ottenburg maar liefst tweemaal als laureaat uit de bus kwam bij de aangevraagde projectsubsidies.  Dankzij de projectsteun van Buurten op de buiten (een project van Koning Boudewijnstichting i.s.m. Vlaamse Landmaatschappij) en Cera krijgen de verdere inrichting en de geplande activiteiten in tuin De Linde een mooi financieel duwtje in de rug. 

Mis dus zeker de komende activiteiten niet: het eerstvolgende doemoment in de tuin is gepland op zondagnamiddag 26 juni

Met “Buurten op den Buiten” ondersteunen de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM)   bewoners die een concreet project willen realiseren voor hun buurt of dorp met landelijk karakter.

Cera is met 400.000 enthousiaste vennoten de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal. Samen hebben we ’t goed voor elkaar. 

Leefbuurt krijgt vorm

Dit alles vormt de ideale opstap naar de volgende fase voor de Leefbuurt en de dorpskernvernieuwing. Op 3 juni stelden de ontwerpteams hun offertes voor aan de gunningscommissie. Na de gunningsbeslissing en verdere afstemming met het gemeentebestuur (schepencollege / gemeenteraad) volgt hierover meer info. De datum voor de volgende algemene vergadering wordt vastgelegd in functie van dit traject.